Dez 07
Design | 07.12.2015

Öffentliche Vorlesung: How Things Spread: Habits Versus Viruses

Prof. Dr. Wendy Hui Kyong Chun (Brown University, Providence, USA) zu Gast im ZeM - 18-20 Uhr

Info:  In Verbindung mit dem Workshop „Encountering Programs: Visions, Orders, Interfaces“. (Nähere Informationen siehe dort.)

Prof. Dr. Wendy Hui Kyong Chun is Professor and Chair of Modern Culture and Media at Brown University, Providence (USA). She has studied both Systems Design Engineering and English Literature, which she combines and mutates in her current work on digital media. She has been a Visiting Professor at Leuphana University (Germany), a Member of the Institute for Advanced Study (Princeton), a fellow at the Radcliffe Institute for Advanced Study at Harvard and a Wriston Fellow at Brown, as well as a Visiting Associate Professor at the History of Science Department at Harvard, of which she is currently an associate. Recent publication: Programmed Visions: Software and Memory (Massachusetts: MIT 2011). Further information herehttps://vivo.brown.edu/display/wchun.

Koordination
Prof. Dr. Jan Distelmeyer FH Potsdam, EMW / Prof. Dr. Michael Wedel Filmuniversität Babelsberg KONRAD WOLF

Das Brandenburgische Zentrum für Medienwissenschaften (ZeM) ist eine in Gründung befindliche gemeinsame Einrichtung der brandenburgischen Hochschulen, an der auch der Fachbereich Design des Fachhochschule Potsdam maßgeblich beteiligt ist. Die über das ZeM angestrebte Vernetzung innerhalb des Faches sowie in angrenzende Disziplinen hinein soll zu einer neuen Sichtbarkeit der vielfältigen medienwissenschaftlichen Schwerpunkte in Forschung und Lehre führen und zur Profilierung des Landes Brandenburg als Medien- und Wissenschaftsstandort beitragen.

Brandenburgisches Zentrum für Medienwissenschaften (ZeM)

Tel. +49 (0)331-580 2865
Website des ZeM
Programm des ZeM (PDF)